"Najlepszymi lekarzami na świecie są:
doktor dieta, doktor spokój
i doktor dobry humor."
Jonathan Swift
Kilka słów o mnie

Z wykształcenia- dietetyk, prywatnie – wielbicielka tworzenia prostych i wartościowych potraw, pasjonatka poznawania kuchni z różnych zakątków świata, w wolnych chwilach – amatorka pieszych wędrówek po górach.

Skąd wzięła się moja pasja

Jestem absolwentką Śląskiego Uniwersytetu Medycznego, na którym uzyskałam tytuł magistra dietetyki a wcześniej licencjonowanego dietetyka. Moje zainteresowanie żywnością i oraz jej właściwościami pojawiło się zanim rozpoczęłam studia.. Chęć odkrycia wpływu żywienia na organizm człowieka skierowała mnie do podjęcia kształcenia w tym kierunku.

Po kilku latach nauki oraz stałych kontaktach z pacjentami w ramach zajęć w Klinice Chorób Wewnętrznych a także w ramach wielu godzin praktyk w oddziałach szpitalnych m.in.: Położniczym, Noworodkowym, Pediatrycznym czy Ortopedycznym oraz Poradni Chorób Metabolicznych nauczyłam się wykorzystywania swoich umiejętności interpersonalnych w kontaktach z pacjentami oraz dzielenia się zdobytą wiedzą w przystępny sposób. Wierzę, że wskazanie właściwego sposobu żywienia to tylko jeden krok do powrotu do zdrowia, a najważniejsze w tym procesie są: edukacja, podniesie świadomości w kontekście dbania o własne zdrowie przez poprawę nawyków żywieniowych oraz chęć do podjęcia zmian.

Mając na uwadze fakt, iż dietetyka jest dziedziną rozwijającą się niezwykle szybko, staram się na bieżąco aktualizować swoją wiedzę poprzez uczestnictwo w szkoleniach, konferencjach czy lekturę tematycznych czasopism naukowych.